OBRES DE NF:  <AIGUA  <AIRE  <ÀNIMA  <APUNTS  <ESTUDIS  <TERRA

NÚRIA FORNAS PRAT

 

Nascuda a Barcelona l'any 1957.

 

Amb antecedents familiars, tant materns com paterns, vinculats al món professional de les arts plàstiques, ja a molt primerenca edat va despertar en ella un gran interès per la pintura. Als setze anys va ingressar a l'Escola Oficial d'Arts i Oficis de Barcelona (La Llotja). Membre del "Cercle Artístic de Sant Lluch", es va instruir en el dibuix al natural del cos humà. Va compaginar aquests estudis amb l'assistència al taller de pintura "Sanvicens". Va ampliar els seus coneixements artístics amb els de música, disseny gràfic i cinema.

 

L'any 1995 es va llicenciar per la Universitat de Barcelona en Antropologia Cultural. L'interès per les diverses cultures la portà fins al Brasil, país que la va captivar amb set llargues estades.

 

En el mes de Juny del 2002 va ser guardonada amb una Menció d'Honor a la II Biennal Internacional de pintura Vilassar de Mar amb un oli titulat "Tren a la favela".

 

En el mes d'abril del 2003 presentà en el Museu de la Marina de Vilassar de Mar l'exposició "Brasil, una mirada".

 

El desembre del 2003 li va ser seleccionada la pintura "Meninos a la platja de Lagoinha" al XIIIè Saló Internacional ACEA'S a Barcelona.

 

El mes de maig del 2004 exposà al Centre Cultural Oriol (Santa Coloma de Gramenet) una mostra d'aquarel•les en petit format sobre Brasil.

 

El mes de juny del 2004, dintre dels actes "Brasil 08330" , promoguts per l'Ajuntament de Premià de Mar, presentà olis i aquarel•les sota el títol "Pinzellades de Brasil".

 

Actualment ensenya dibuix i pintura en el seu propi centre, tasca que porta realitzant des de fa vint i dos anys.

 

 


© 2017 Núria Fornas. Tots els drets reservats. Optimitzada per a Google Chrome. Espai web creat per ER Studio